Skip to main content

Tokaj mindig is a szívem csücske volt. Nyíregyházán születtem és nőttem fel így adta magát, hogy számomra A hegy, Tokaj, a Kopasz! Gyakran jártam erre hegyikerékpáros edzéseim miatt, de gyalogtúrák során is kedvelt útcélnak számított.

Itt ér össze a már megszelídült, széles Szőke folyó a titokzatos, kanyargós, szinte mindig sok hordalékot hozó rövid, mindössze 65 kilométer hosszú, de annál izgalmasabb Bodroggal. És pontosan ezen a helyen, a hegy, a Tisza és a Bodrog háromszögében, áll egy fantasztikus adottságokkal rendelkező szálloda, a Mercure Tokaj.

A személyes kötődés miatt is nagyon hálás voltam, mikor felkérést kaptam régi partneremtől, az Accor Hotels-től, hogy készítsem el a szálloda teljes enteriőr- étel és reklámfotó anyagát.

Izgatottan vágtam neki a munkának, kíváncsi voltam hogyan álmodta újra a Bordás Péter vezette BORD Építész Stúdió az 1977-ben épült egykori Hotel Tokajt.

A tervezés és kivitelezés nem is sikerülhetett volna jobban, a szobák, lakosztályok és belső terek kialakítása új lendületet adott az épületnek, modern boutique hotellé avanzsálva azt.

Kedvencem a Tisza fölötti lenyűgöző napfelkelte a két emeleti lakosztályból, melyek nem is lehetnének közelebb a természethez. A képeket alaposan vizsgáló tekintetek egy a villanyoszlopon pihenő gólyát is kiszúrhatnak az egyik fotón, aki lelkes asszisztensem volt a hajnali fotózás során.

A kényelem és pihenés mellett a kulinária is fontos szerepet kap az épületben, a benne található Winestone étteremen keresztül, ami a borgasztronómia világába kalauzolja el vendégeit.

Külön öröm, hogy idén, a térség szálláshelyeinek kínálatába új szintet hozó projekten, az ötcsillagos Minaro Hotel képein is dolgozhatok ebben a szuper városban. (fotók hamarosan)

A személyes kitekintőm után azért a főszerep legyen újra az enteriőrfotóké.

Generáltervező: BORD ÉPÍTÉSZ STÚDIÓVezető tervező: BORDÁS PÉTER
Projektvezető építész: LENTE KÁLMÁN ARTÚR
Belsőépítész: BENDLY EMESE
Kertépítész: WALDMANN ANDREA
Fotók: Pal Tamas www.szallodafotozas.hu