Skip to main content

Tamás Pál

„Ami rajtam múlhat, rajtam nem múlhat!”

Így van ez a munkámban és így van azon kívül is. Hiszem, hogy csakis teljes szívvel érdemes belekezdeni bármibe, de ne szaladjunk ennyire előre.

1987 nyarának utolsó napján születtem. 18 évvel később különös barátságot kötöttem a fotográfiával. Az ide vezető úton nagy segítségemre volt másik hobbim, a kerékpározás. Éveken át versenyszerűen tapostam a pedált. Gyönyörű helyeken jártam, ezért adta magát a lehetőség, hogy fotókon örökítsem meg a látottakat. A 2005-ös OX Magyar Bajnoki kerékpáros győzelmemet követően a további versenyzés helyett a fotózás felé fordultam. Ekkor már tudtam, ez az, amivel foglalkozni szeretnék: különleges szituációkban helytállni, emberekkel megismerkedni, megragadni az értékeiket, a felszín mögé látni és ezt másokkal is megismertetni.

Bár ebben a kreatív szakmában sokak szerint nem a papír számít, elvégeztem a Bálint György Újságíró Akadémia Fotóriporter szakát. Gyakorlati időmet az MTI szerkesztőségében töltöttem. Az itt szerzett tapasztalatok tudatosították bennem, hogy nemcsak szakmát, hivatást választottam.

Négy éven át dolgoztam fotóriporterként, de a mindennapi mókuskerék helyett magasabb szinten szerettem volna kamatoztatni kreativitásomat. Az üzleti fotózás vonzott leginkább. Termék, étel, reklám, rendezvény.

2016-tól enteriőrfotózással bővítettem szolgáltatásaimat, mely az utóbbi évek legmeghatározóbb tevékenységévé vált. A felhalmozott tapasztalat és megismert igények miatt hoztam létre kifejezetten a szállodák, vendéglátóhelyek vizuális szükségleteit kielégítő weboldalamat. Ügyfeleim egy kézben tudhatják teljes képi megjelenésüket a legjobb végeredménnyel és leghatékonyabb megvalósítással!

Tamás Pál fotós
17

Tapasztalat

Hivatás

Szenvedély