Skip to main content

Mutasd a legjobb Formád

Ha érdekel, hogyan néz ki munkám a gyakorlatban, ezen az oldalon mindent megtudhatsz a szállodafotózás menetéről.

Szálloda fotózás, hotel fotózás, enteriőr fotózás

Egy szálloda fő enteriőrfotóinak elkészítésekor két irányt különböztetünk meg:

A nagy márkák és szállodaláncok esetében előre elkészített guideline-ra kell támaszkodni, mely tartalmazza az egyes témakörök legfőbb követelményeit.

Szem előtt tartva a kötelező arculati elemeket, berendezést, dekorációt és az utómunkát. Itt a legfontosabb, hogyan tudjuk az adott épülethez és a rendelkezésre álló erőforrásokhoz igazítani a brand elvárásait.

DOLGOZZUNK EGYÜTT »

Önálló szállodák esetében lényegesen szabadabb a kreatív csapat keze, mely akár egészen egyedi képi világnak is teret enged.

Mindkét esetben alapos tervezés előzi meg az enteriőr-és arculatfotózást. A legfőbb feladat meghatározni a stílust és a képi világot, amire fel akarjuk építeni a vizuális tartalmat. Mást igényel egy belvárosi üzleti szálloda, mint egy természet mélyén megbújó ékszerdoboz.

DOLGOZZUNK EGYÜTT »
Szálloda fotózás, hotel fotózás, enteriőr fotózás

A fotózás menete

Fotózási lista készítése

A fotózandó témakörök, helyiségek és területek összegyűjtése, kategorizálása különböző szempontok szerint, például mesterséges vagy természetes fényt igénylő terület, modell vagy dekor szükségessége szerint.

Időzítés

Több szempontból fontos az időzítés. Az adott helyiség tulajdonságai nagymértékben befolyásolják a fotózáshoz legjobb időszakot. A nap állása mellett (napfelkelte, naplemente, déli verőfény) a meglévő mesterséges fényeket is figyelembe kell venni. A fotóval kommunikálni kívánt hatás csak tökéletes időzítéssel, fényviszonyokkal és világítással érhető el.

Hangulatok

Egy kép hangulatát alapvetően meghatározza az elkészítéséhez használt fény karaktere. Fotózhatunk szállodai szobát az esti romantikus hangulatában vagy a napközben rendelkezésre álló természetes fény mennyiségére és szoba különleges adottságaira fókuszálva. Ugyanez vonatkozik az étterem vagy a meeting termek esetére is, ahol talán még fontosabb a természetes és mesterséges fények arányának bemutatása például egy rendezvény megszervezéséhez.

Dizájn és a modellek

Ideje a részletekre koncentrálni! Mindig sarkalatos kérdés az emberi jelenlét érzékeltetése a szállodai reklámfotók között. Egyes esetekben elviheti, más esetben erősítheti a figyelmet az adott területre. Modellekkel és különböző kiegészítőkkel élőbbé, barátságosabbá tehetjük az enteriőröket, konkrét célközönséget tudunk megszólítani. Ennek megtervezése mindig alapos munkát igényel, de a végeredmény szemmel látható.

Retus

Az enteriőrfotózás elengedhetetlen része az utómunka, amikor minden elem a helyére kerül. Ez nem azt jelenti, hogy a valóságtól eltérően mutatjuk be az adott területet, hanem lefordítjuk a fotó nyelvére a tökéletes színektől a frissen vasalt ágyneműig.

Garancia az elégedettségre

A tökéletes kép mit sem ér megtartott határidő, jó kommunikáció és gördülékeny munkavégzés nélkül. Nálam alap a legendás ügyfélélmény, amire garanciát vállalok!

DOLGOZZUNK EGYÜTT »